Skal lage IA-avtaler for ulike bransjer

Lønnsoppgjør og arbeidsliv. Utover våren skal det forhandles fram bransjespesifikke avtaler for å redusere sykefraværet og få ned frafallet. Inkludering er ute av den nye avtalen, og det er KS fornøyd med.
Områdedirektør for arbeidsliv Tor Arne Gangsø og Anne-Cathrine Hjertaas, avdelingsdirektør for arbeidsgiverpolitikk i KS mener dette er en god avtale for kommunesektoren. Foto: Terje Lien.

– Den gamle avtalen hadde for mange motstridende mål, sa KS-områdedirektør arbeidsliv Tor Arne Gangsø, da han skulle kommentere i IA-avtalen i dag.

Han sikter da spesielt til at kommunene har tatt inn mange med redusert arbeidsevne, og at vi vet at disse har høyere fravær enn andre. Samtidig har barnehagesektoren og pleie- og omsorgssektoren vokst veldig i den perioden IA-avtalen har vart.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.