Mot nye kutt i Halden

Økonomi. Politikerne i Halden må foreta nye kutt for å veie opp for at fjorårets oppsigelser ikke gir ønsket effekt. Nye tiltak vil gå ut over enkeltbrukere, varsler rådmannen.
Halden kommune taper 16,8 millioner kroner i år på at oppsagte medarbeidere får fortsette til oppsigelsessakene er behandlet i retten. Nye tiltak må til for å nå målet om balanse i 2015, varsler rådmann Gudrun H. Grindaker. Arkivfoto: Patrick da Silva Sæther

«Nedbemanningen og sannsynligvis også pensjonsgrunnlaget for tilskuddet til private barnehager gir ikke ønsket effekt, og situasjonen for 2015 er svært krevende og til dels kritisk i forhold til å oppnå balanse», skriver rådmann Gudrun H. Grindaker i sak til formannskapets møte torsdag.

Totalt må det kuttes utgifter for 9,1 millioner kroner, for å nå målet om balanse, varsler rådmannen i robekkommunen, som i fjor gikk i pluss for første gang på åtte år. Kommunens økonomiske snuoperasjon har høstet stor anerkjennelse, men økonomien er langt fra friskmeldt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.