Nybygget i Kristiansand består blant annet av smårom, multirom og prosjektrom i tillegg til minilandskap, stillesoner og samarbeidssoner. Hver ansatt får også sitt eget låsbare skap.

Bygg og kunst i Kommune-Norge

Ansatte øvde på å «bo» i nytt hus

Ansatte i administrasjonen i Agder fylkeskommune testet nye arbeidsformer i gammelt fylkeshus. Nå er det på alvor. 21. august åpnet det nye fylkeshuset i Kristiansand.

Publisert

 – I dag åpner vi ikke bare et fylkeshus, vi åpner et symbol på Agder – en møteplass for landsdelen. Her vil innbyggere, offentlig sektor, akademia, næringsliv og frivillighet møte hverandre og utvikle landsdelen i fellesskap.

Dette sa fylkesordfører Arne Thomassen under åpningen av Agders nye storstue midt i Kristiansand sentrum 21. august.

I første etasje av det 7.354 kvadratmeter store bygget, ligger møteromssenteret. Møterommene har fått navn oppkalt etter vakker og truet natur i Agder. «Eikesalen» er navnet på den nye fylkestingssalen.

Kontorene fra 2. til 5. etasje består av arbeidssoner med minilandskap, stillesoner og samarbeidssoner. Det er også flere smårom, multirom og prosjektrom.

– Vi har hatt stor nytte av testperioden i «mellomrommet», prototypen av det nye fylkeshuset som ble bygget i det gamle fylkeshuset. Her har vi over et år sjekket ut hva som fungerer bra og mindre bra av ulike typer teknisk utstyr og møblement. Ikke minst har ansatte fått testet og trent seg på å jobbe med de nye arbeidsformene. Dette ser vi har hatt stor effekt, sier Knut Lindland som er fylkesdirektør for innovasjon og organisasjonsutvikling.

Fylkeshuset er tilrettelagt for ca. 330 arbeidstakere i fylkesadministrasjonen. 

Bygget er bygd etter passivhusstandard, det skal produsere mer strøm enn det bruker. På takene er det solceller og det er installert batteribank.

Over halvparten av kontormøblene i det nye fylkeshuset er gjenbruksmøbler fra det tidligere fylkeshuset.

 

Powered by Labrador CMS