Eystein Venneslan hadde formelt siste dag som kommunedirektør i Askøy 31. juli.

Åtte vil overta etter toppleder som gikk med sluttavtale

Eystein Venneslan fikk ni år på sjefskontoret i Askøy. Nå søker erstatteren om fast opprykk.

Publisert

31. juli hadde Eystein Venneslan formelt siste arbeidsdag som kommunedirektør i Askøy, etter at han signerte sluttavtale i april. Han uttalte i sommer til Askøyværingen at kriseledelse hadde gått som en rød tråd gjennom hans ni år som toppleder i Askøy.

Nå kjemper åtte personer om å få overta topplederjobben. Blant dem er  Marit Rinnan, som har vært konstituert i sjefsjobben siden 1. august. Fram til da var hun en av to assisterende kommunedirektører i Askøy.

— Det er selvfølgelig positivt at det er 12 søkere. Det er kjekt. Noen har trukket seg underveis, noe annet kan man kanskje ikke vente på dette nivået. Jeg synes det er ei interessant liste. Jeg er sikker på at vi finner en egnet kandidat på lista , sier ordfører Yngve Fosse (H) i Askøy.

Han håper at kommunestyret kan ansette ny toppleder så snart som mulig, og sikter seg inn mot september.

Styrer mot underskudd

I juni fikk formannskapet i Askøy presentert økonomirapporten for 1. tertial. Der viste at Askøy ligger an til et merforbruk på 60 millioner kroner i år. I budsjettet for 2024 la Askøy-politikerne opp til å bruke 82 millioner kroner av disposisjonsfondet. Dersom prognosen for 2024 slår til, vil disposisjonsfondet tappes med totalt 150 millioner kroner - og med det være nede i 50 millioner.

— Det er klart at vi - som mange andre kommuner - må gjøre en ganske heftig omstilling. Vi har gjort mye allerede. Det blir et skikkelig kjør. Det er ingen lett oppgave å ta på seg, dette, sier Fosse.

På søkerlista står blant annet Are Andreassen, seksjonssjef for digitalisering og virksomhetsstyring i Bergen kommune, og  Kåre Gert Monsen, avdelingsdirektør i Nav. Også  Ørjan Raknes Forthun har søkt jobben. Han inngikk sluttavtale med Alver kommune våren 2023, og fikk med seg to årslønner.

Disse har søkt

  • Are Andreassen (52), seksjonssjef, Bergen
  • Christin Algrøy (48), direktør, Askøy
  • Remi Søfteland (39), regiondirektør, Bjørnafjorden
  • Marit Rinnan (58), assisterende kommunedirektør, Bergen
  • Kåre Gert Monsen (59), avdelingsdirektør, Bergen
  • Ørjan Raknes Forthun (56), arbeidssøker, Bergen

To personer har fått innvilget unntak fra offentlighet på søkerlista. Begge er menn. Fire trakk søknaden før søkerlista ble offentliggjort.

Powered by Labrador CMS