Nyheter

Ordfører Sara Hamre Sekkingstad (Sp) får ros av avtroppende kommunedirektør Ørjan Raknes Forthun for måten hun har håndtert prosessen rundt sluttavtalen på.
Ordfører Sara Hamre Sekkingstad (Sp) får ros av avtroppende kommunedirektør Ørjan Raknes Forthun for måten hun har håndtert prosessen rundt sluttavtalen på.

Betaler 3,3 millioner i sluttavtale med kommunedirektøren

Alver kommune har valgt å inngå sluttavtale med kommunedirektøren. Topplederen tar med seg to årslønner for å slutte i stillingen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ingen kommentar utover det som står som felles kommentar til selve avtalen. Det eneste jeg kan legge til, er at jeg vil skryte av ordfører som har håndtert prosessen på en veldig god måte, når situasjonen først er som den er. Det gjør situasjonen veldig mye lettere, skriver kommunedirektør Ørjan Raknes Forthun i en tekstmelding til Kommunal Rapport.

Felles uttalelse

I fjor ble det rettet kritikk mot kommunedirektøren for måten kommunen i fjor behandlet en skolesak, der to lærere fikk skylden for å ha krenket elever. Dette førte til at flere politikere ga uttrykk for at de hadde mistet tillit til kommunedirektøren.

Både NRK og lokalavisene Strilen og Nordhordland har tidligere omtalt denne saken.

Torsdag ble kommunestyret og kommunedirektøren enige om en sluttavtale som innebærer at kommunedirektøren slutter i sin stilling i oktober.

I avtalen blir sluttvederlaget satt til 24 måneders ordinær lønn, noe som tilsvarer 3,3 millioner kroner. I avtalen reguleres hva partene skal uttale om saken, og det er følgende:

«Alver kommune og Ørjan Raknes Forthun har i dag kommet til enighet om at Raknes Forthun fratrer sin stilling som kommunedirektør den 31. oktober 2023 i forbindelse med overgang til ny valgperiode», heter det.

Deretter takker Alver kommune kommunedirektøren for hans engasjement og arbeidsinnsats, og han ønskes lykke til videre.

Har stillingsvern

I avtalen kommer det fram at Forthun har tre måneders oppsigelsestid, og at han fritas fra arbeidsplikt i denne perioden. Kommunen skal også dekke hans utgifter til juridisk bistand med inntil 150.000 kroner.

Advokat Dan Femoen i ADI Advokater har bistått Forthun i forhandlingene med kommunen, og han synes avtalen er godt balansert.

– Det har kommet kritikk fra representanter i kommunestyret om håndteringen av en sak. Kommunedirektøren er hele tiden avhengig av politikernes tillit, men i Norge har vi et sterkt arbeidsrettslig stillingsvern som arbeidsgiver i alle tilfeller må forholde seg til. Jeg synes sluttavtalen balanserer disse forskjellige hensynene godt, sier Femoen.

Starter rekruttering

På sin nettside gjør Alver kommune det klart at kommunestyret starter prosessen med rekruttering av en ny kommunedirektør, og at målet er å få på plass en ny så raskt som mulig.

Kommunal Rapport har forsøkt å komme i kontakt med ordfører Sara Sekkingstad (Sp), men hun har ikke svart på våre henvendelser. På en tekstmelding har hun skrevet at hun sitter opptatt i møter, og hun har ikke svart på spørsmål om sluttavtalen.

Powered by Labrador CMS