Antallet fødsler økte i andre kvartal i år sammenliknet med samme kvartal i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det bidrar igjen til at folketallet økte med 9.300 i løpet av kvartalet.

Folketallet vokser i over 200 kommuner

I 221 kommuner økte folketallet i løpet av andre kvartal. Her kan du sjekke hvordan det går i din kommune.

Publisert Sist oppdatert

Statistisk sentralbyrå (SSB) la i dag fram nye folketall som viser at det blir stadig flere bosatt i Kommune-Norge. Ved utgangen av kvartalet var vi 5.571.634 innbyggere totalt i Norge. Det gir en folkevekst totalt på 0,2 prosent fra inngangen til utgangen av kvartalet.

Størst prosentvis vekst har SSB registrert i Namsskogan, der folketallet økte med 2,3 prosent fra 817 til 836 innbyggere.

Tall fra IMDi viser at kommunen har vedtatt å bosette 20 flyktninger i år, og så langt har Namsskogan bosatt 14 flyktninger.

Ukrainske flyktninger er fortsatt en viktig årsak til folketallsveksten i Norge. Riktignok kommer det nå færre ukrainere til Norge nå enn tidligere, men 3.700 ukrainske statsborgere ble bosatt i Norge i 2 kvartal. Det er ifølge SSB det klart laveste tallet siden 1. kvartal 2022, men utgjør likevel rundt 40 prosent av hele folkeveksten i Norge.

En annen grunn til folkeveksten er at antallet fødsler øker. Tallet på fødte var 14.300 noe som er 600 flere enn samme kvartal i fjor og 1.000 flere enn samme kvartal for to år siden.

Størst prosentvis nedgang i folketallet er det Etnedal som har. Der sank folketallet i løpet av kvartalet med 51 personer noe som utgjør 3,8 prosent.

Powered by Labrador CMS