Frosta-ordfører Frode Revhaug er preget over saken mot den tidligere kommuneoverlegen, som står tiltalt for voldtekt av 88 kvinner.

Frosta-ordføreren: – Jeg tenker mye på ofrene

Den tidligere kommuneoverlegen i Frosta er tiltalt for voldtekt av 88 kvinner. Totalt 96 kvinner har status som fornærmet i saken.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Frode Revhaug (H) sier til TV 2 at han tenker på ofrene.

– Jeg legger ikke skjul på at det er krevende og vanskelig for mange. Spesielt de som er blitt utsatt og er offer i saken. Jeg tenker mye på dem, og det berører meg sterkt, sier Revhaug.

I Frosta, som er en liten kommune med drøyt 2000 innbyggere, forteller Revhaug at han kjenner flere av de fornærmede, men også den tidligere kommuneoverlegen.

– Det kom veldig overraskende og uventet. Spesielt at det var så mange berørte, og at omfanget var så stort, forteller ordføreren.

Misbruk av stilling

Den tidligere kommuneoverlegen er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling som lege for samtlige av de fornærmede. For 88 av dem er han i tillegg tiltalt for voldtekt. Det opplyser aktor i saken, statsadvokat Eli Reberg Nessimo i Trøndelag statsadvokatembeter, i en pressemelding.

Politiet var ferdig med etterforskningen i juni og oversendte da saken til Trøndelag statsadvokatembeter.

Hendelsene han er tiltalt for, strekker seg fra 2004 til 2022. Alle handlingene som omfattes av tiltalen skal ha skjedd i forbindelse med medisinske undersøkelser, ifølge pressemeldingen.

Ordfører: - Gi hverandre en klem

Kommunen tilbyr alle kommunens innbyggere et gratis og anonymt psykisk helsetilbud.

– Det blir vanskelig for mange når rettssaken starter, og det føler vi på i fellesskapet. Det vil nok utfordre oss, men jeg er trygg på at vi skal klare dette også fordi vi har åpenhet og gjør så godt vi kan for å bry oss om hverandre. Gi hverandre en klem, det tror jeg er det viktigste nå, forteller ordføreren.

Den overgrepstiltale tidligere kommuneoverlegen i Frosta i Trøndelag skal anses som uskyldig inntil det motsatte eventuelt er bevist i retten, sier mannens forsvarer, advokat  Erlend Hjulstad Nilsen.

– Vår klient er innforstått med at tiltalen er svært alvorlig og meget omfattende, sier Nilsen  i en uttalelse.

– Saken har over tid vært en betydelig belastning for vår klient, de fornærmede og deres omgivelser. Vi finner grunn til å understreke at det ikke foreligger dom i saken, og at tiltalte skal anses som uskyldig inntil retten eventuelt finner det motsatt bevist. Spørsmålet om erkjennelse av straffeskyld for deler av tiltalen vil være tema i kommende politiavhør, legger han til.

Powered by Labrador CMS