Nyheter

Fylkesråd Karin Eriksen i Troms og Finnmark forlater politikken for å bli kommunedirektør, ikke i Lødingen, men Lavangen.
Fylkesråd Karin Eriksen i Troms og Finnmark forlater politikken for å bli kommunedirektør, ikke i Lødingen, men Lavangen.

Fylkesråd snur, sier ja til toppjobb i Lavangen

Først sa Karin Eriksen ja til å bli kommunedirektør i Lødingen. Så snudde hun da hun også fikk tilbud fra Lavangen.

Publisert Sist oppdatert

Eriksen, som er fylkesråd for Senterpartiet i Troms og Finnmark, forlater politikken etter høstens valg. I forrige uke skrev flere aviser at hun hadde sagt ja til kommunedirektørstillingen i Lødingen, lengst nord i Nordland.

Like etter fikk Eriksen tilbud fra Lavangen i Sør-Troms, der hun også hadde søkt jobb. Bladet Vesterålen/iHarstad omtalte saken først.

Etter det hun på sin egen Facebook-side omtaler som en helhetlig vurdering etter en spesiell uke, valgte hun å signere kontrakt med Lavangen.

– Først fikk jeg tilbud om å bli Kommunedirektør i Lødingen og 2 dager etter fikk jeg tilbud om å bli Kommunedirektør i Lavangen. Jeg har derfor valgt å ta en rask beslutning av hensyn til begge kommunene, skriver hun.

Kommunen fikk fem søkere i den andre utlysningsrunden. 

Eriksen står også på førsteplass på Senterpartiets liste i Kvæfjord og som nummer fem på fylkeslista, men vil søke om fritak som folkevalgt. Hun tiltrer etter planen i Lavangen 1. oktober.

Eriksen har vært politiker i 30 år. Posisjonen som fylkesråd for plan, næring og miljø i Troms og Finnmark har hun hatt siden 2020. Hun har permisjon fra vervet som varaordfører i hjemkommunen.

Lødingen, som kvittet seg med sin forrige kommunedirektør på dagen i april, må nå fortsette letingen etter ny toppleder.

Powered by Labrador CMS