Runar Kristiansen er fritatt for arbeidsplikt i seks måneder, og får deretter seks måneders etterlønn. Det går fram av sluttavtalen med Nannestad kommune.

Går av som toppleder med seks måneders etterlønn

Runar Kristiansen og politikerne i Nannestad er kommet til enighet om sluttavtale.

Publisert Sist oppdatert

Under ei uke etter at gruppelederutvalget i Nannestad diskuterte tilliten til kommunedirektøren, er politikerne og Kristiansen enige om sluttavtale.

Den innebærer at Kristiansen fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Han avvikler seks måneders oppsigelsestid og får deretter etterlønn i seks måneder. Etterlønna vil bli avkortet mot annen inntekt.

Aldri hyggelig

Kristiansen sa fra seg stillingsvernet da han begynte i Nannestad i juni 2021.

– Det er aldri noe hyggelig å stå i en prosess med å avslutte et arbeidsforhold. Jeg er nå glad for at vi har kommet til enighet om en sluttavtale, og jeg ønsker Runar Kristiansen lykke til med andre muligheter, sier ordfører Christian Bendz (H) i en pressemelding.

Formannskapet i Nannestad vendte onsdag tommelen opp for avtalen. Formelt skal den godkjennes i kommunestyret 17. september. Fram til da er Lena Aaker Menken fungerende kommunedirektør.

Gikk selv med sluttavtale

I kommunestyret blir kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm konstituert som kommunedirektør fram til ny toppleder er på plass, innstilte formannskapet i et møte onsdag.

Bystrøm var toppleder i Seljord, fram til han gikk av med sluttavtale i 2020. Han ledet Nav Stovner i to år, før han begynte i Nannestad i februar 2023.

– Vi har sett på hvem som har mest erfaring med denne typen jobb i vår ledergruppe og er enige om at konstituering av Finn Arild Bystrøm er det riktige å gjøre nå, sier ordføreren i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS