Nyheter

– Jeg holder alle muligheter åpne, sier nylig avgått Seljord-rådmann Finn-Arild Bystrøm om sine framtidsplaner.
– Jeg holder alle muligheter åpne, sier nylig avgått Seljord-rådmann Finn-Arild Bystrøm om sine framtidsplaner.

Gikk med sluttpakke etter 2,5 år i stillingen

Kommunestyret i Seljord godkjente onsdag kveld en sluttavtale som gir rådmann Finn-Arild Bystrøm etterlønn i 9 måneder.

Publisert Sist oppdatert

Verken rådmannen selv eller ordfører Beate Marie Dahl Eide (Sp) vil kommentere bakgrunnen for avgangen som innebærer at Bystrøm slutter etter knapt 2,5 år i stillingen.

Eide sier til Kommunal Rapport at arbeidet med å ansette ny rådmann starter så snart administrasjonsutvalget kan samles etter ferien, og hun legger vekt på at de ansatte skal involveres på en god måte.

Bystrøm sier at han, i likhet med Eide, respekterer avtalens punkt om at partene « … har ingen behov for å kommentere saken …», ut over at de er godt fornøyd med å ha kommet til enighet.

Tidligere ordfører Halfdan Haugan (Ap) sier til Varden at han hadde et godt samarbeid med Bystrøm fra han startet som rådmann i 2017 til han selv gikk av som ordfører etter valget i 2019.

– Det fungerte veldig bra, sier Haugan.

Heller ikke han vil kommentere bakgrunnen for avgangen.

Ingen avkorting

Sluttpakken gir Bystrøm etterlønn i ni måneder etter at arbeidsforholdet formelt opphører 31. oktober. Fram til da er han fritatt fra arbeidsplikt. Han får ingen avkorting om han tar nytt arbeid i oppsigelsestiden eller etterlønnsperioden.

Bystrøm (47) kom til Seljord fra stillingen som kommunalsjef for samfunn og utvikling i Tinn kommune da han tiltrådte som rådmann i desember 2017. Før det var han politibetjent og lensmann. Han har også vært Ap-politiker i Tinn i to perioder.

Har lyst til å studere

Hva han skal gjøre nå, er ikke klart, sier Bystrøm, men legger til at han har en drøm om å studere demokratibygging ved Universitetet i Bergen.

– Jeg er en kreativ sjel og holder alle muligheter åpne. Jeg synes fortsatt at kommunesektoren er et spennende sted å jobbe. Kanskje noen har bruk for en relativt ung byråkrat, sier han.

Konstituerte rådmann

Kommunalsjef Frid Berge ble i møtet onsdag kveld konstituert i rådmannsstillingen. Hun har fungert som rådmann mesteparten av tiden etter 1. mai, da Bystrøm har vært sykmeldt eller avviklet ferie, opplyser ordføreren.

Artikkelen er oppdatert etter intervju med ordføreren. Red.

Powered by Labrador CMS