Det er snakk om «store jordbruksarealer av særs høy kvalitet, godt egnet til korndyrking», ifølge kommunalminister Erling Sande.

Kommunalministeren krever svar fra Melhus kommune om nedbygging av matjord

Kommunalminister Erling Sande (Sp) ber Melhus kommune forklare seg om planer om å bygge ned 130 mål med matjord for å bygge boliger, skriver Nationen.

Publisert

Det lokale bondelaget og fungerende KrF-leder Dag-Inge Ulstein har reagert på den lokale avgjørelsen om å bygge ned jordbruksarealet. Ulstein stilte i august skriftlig spørsmål til Sande om saken, og svaret kom i forrige uke.

Sande skriver i svaret blant annet at saken «viser tydelig at jordvernet ikke har stått sterkt nok i møte med utbyggingsinteresser» og at det er snakk om «store jordbruksarealer av særs høy kvalitet, godt egnet til korndyrking».

Sande skriver imidlertid videre at han trenger mer tid til å sette seg inn i saken før han kan ta stilling til om det er aktuelt for departementet å endre kommunens planer, og han påpeker at dette vil være i strid med prinsippet om lokalt selvstyre.

Ulstein reagerer positivt på Sandes svar.

– Når kommunalministeren nå har erkjent alvoret, håper jeg han setter handling bak ordene og gjør noe konkret med det, slik han har mulighet til, sier han til Nationen.

Riksrevisjonen konkluderte i sin rapport fra i fjor om matsikkerhet og beredskap i landbruket med at for mye matjord blir bygget ned.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS