Nyheter

Korrupsjonsdommen i Tjøme-saken ankes til Høyesterett

Både arkitekten og byggesakslederen som for to uker siden ble dømt til ni og elleve måneders fengsel for korrupsjon i Tjøme-saken, anker dommen til Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

– Rune Breili har bestemt seg for å anke avgjørelsen til Høyesterett. Han anker dommen i sin helhet: lovanvendelsen, saksbehandlingen og straffeutmålingen, sier hans forsvarer, advokat Thomas Skjelbred, til Dagens Næringsliv.

I starten av januar ble arkitekten dømt for korrupsjon i Agder lagmannsrett. En byggesaksleder ble dømt til elleve måneders fengsel for korrupsjon og tjenesteforsømmelse. Saken hadde da hatt flere runder i rettsvesenet.

– Breili mener Agder lagmannsretts avgjørelse etterlater et fortsatt behov for å avklare hvor grensene for straffbar korrupsjon går, sier Skjelbred til DN og fastholder at straffen i tillegg var altfor streng.

Den tidligere byggesakslederen Harald Svendsen har også anket til Høyesterett på de samme tre punktene som Breili, får DN bekreftet av hans forsvarer Henrik Strømme.

Tjøme-saken omfatter et stort antall omstridte tillatelser til bygging i den attraktive strandsonen på Tjøme. Kjernen i saken har vært svært nære relasjoner mellom et lokalt arkitektfirma og den kommunale byggesakslederen og vederlagsfrie arkitekttjenester fra sivilarkitekt Rune Breili til byggesaksleder Harald Svendsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS