Kommunedirektør i Nordre Follo Øyvind Henriksen er opptatt av omstilling.

Kutter 100 mill. i året, og bygger innovasjonssenter

Kommunedirektør Øyvind Henriksen i Nordre Follo kutter og omstiller. Rådhusets første etasje skal bygges om til et innovasjonssenter.

Publisert Sist oppdatert

 

– Vi har tatt innover oss at fremtidens kommunale tjenester må se helt annerledes ut for å være bærekraftige og tilpasset demografiendringer, mangel på arbeidskraft og endrede økonomiske rammer, sier Henriksen, som er gjest i ukas utgave av podkasten Kontrollutvalget.

Han er kommunedirektør i Nordre Follo, som har rundt 64.000 innbyggere.

I forrige periode kuttet kommunen 100 millioner i året. Fremdeles er det innskjæringer, men nå må Nordre Follo begynne å tenke helt nytt.

– Vi har startet et arbeid med å etablere et innovasjons- og utviklingssenter i første etasje på rådhuset. Vi bygger opp og rigger det som et coworkingsted der våre interne innovasjonskrefter kan sitte sammen med sosiale entreprenører, utbyggere, frivillige, næringsliv og akademia for å forme fremtidens kommune. Vi klarer ikke å se det nye når vi bare har vårt eget blikk. Vi åpner rett og slett rådhuset for alle gode krefter som kan hjelpe og bidra, sier han.

Allerede denne høsten skjer det ting på rådhuset i Nordre Follo. Alle innovasjonskreftene i kommunen er fra denne uken samlet i et midlertidig lokale. Neste år skal ombyggingen være ferdig og det kan bli offisiell åpning.

– Vi har etablert kontakt med Oslo MET og har møter med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) neste måned, sier Henriksen.

I ukas podkast snakker han mer om dette, og hvordan man kutter så mye som 100 millioner i året.

Powered by Labrador CMS