Stranda-ordfører Einar Arve Nordang (H) gleder seg til prinsessebryllupet i Geiranger.

Ordfører om bryllupsforberedelsene: 

– Litt luking har det vel blitt

Ordføreren i Stranda skal gå i barnetog i Geiranger på bryllupsdagen, men han er ikke invitert i  bryllupet til prinsessen og sjamanen.

Publisert

– Hvordan forbereder kommunen seg på storinnrykk og prinsessebryllup, ordfører Einar Arve Nordang?

– Det er først og fremst veldig hyggelig at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har valgt å gifte seg i Geiranger. Vi gleder oss. Men det er ikke så mye kommunen har gjort eller skal gjøre. Politiet tar seg av sikkerheten til de kongelige. Kommunen har engasjert Røde Kors til å være i beredskap, mest for å ta seg av folk som kommer for å se på. Vi vil at alle tilskuerne skal ha det trygt og kjekt.

– Har dere brukt kommunale kroner på bryllupet?

– Nei, veldig lite. Bare til Røde Kors, og så har vi byttet ut noen betongklosser som sperrer av et område, med blomsterkasser. Men det er ikke bare for bryllupet, det nyter jo alle godt av. Litt luking har det vel også blitt.

– Dere har stram økonomi og har vært på Robek. Så bryllupet sender dere ikke tilbake dit?

– Nei, det passer vi godt på. Vi skal ikke tilbake til Robek.

– Blir det kaos i Geiranger på bryllupsdagen?

– Det tror jeg egentlig ikke. En del steder blir stengt av, som rundt hotellet der bryllupsfesten skal foregå, og enkelte andre steder. Vi har bare 200 parkeringsplasser i Geiranger, så folk blir oppfordret til å bruke båt. Det kommer også et par cruiseskip innom dagen før og dagen etter bryllupet, men turistsesongen er på hell i slutten av august. Geiranger vant til å håndtere mye folk. Det er rundt 15.000 innom en toppdag i juli, og mer enn det blir det neppe den 31. august.

– Hva vet du om hva som skal skje på bryllupsdagen?

– Veldig lite. Kommunen vet omtrent når de kommer og omtrent når de drar. Vi har hatt noen møter med politiet om sikkerhet, men ingen kontakt med Slottet eller brudeparet. Det er jo et privat bryllup. Verken jeg eller Statsforvalteren er invitert.

– Så du skal ikke til Geiranger den dagen?

– Jo. Vi skal ha et arrangement med barn og unge som skal kle seg ut i bryllupsklær fra ulike tidsepoker, og jeg er blitt bedt om å gå med dem i et tog.

– Er det stor pågang fra mediene til kommunen og deg som ordfører også?

– Mange journalister ringer og tror jeg vet mye om bryllupet, men det gjør jeg altså ikke. Noen har bedt om innsyn i all korrespondanse om bryllupet. Det er fort gjort, for det har ikke vært et eneste brev verken ut eller inn om bryllupet. Og ingen saksbehandling i kommunen eller sak til kommunestyret. Det er ikke nødvendig så lenge det ikke brukes kommunale kroner på det. (Bortsett fra en søknad fra hotellet om å utvide skjenketiden fra 02.00 til 03.00. Og søknaden er innvilget. Red.anm.)

– Hvordan går det med mobilnettet i Geiranger. Er det blitt oppgradert?

– Det er blitt oppgradert etter litt masing fra meg. Vi har testet det, og det virker. Det er jo mange medier som kommer hit og skal strømme fra bygda den dagen.

– Hva tenker du om at det engelske magasinet Hello har kjøpt rettighetene til bryllupet, sammen med Netflix, som skal lage en realityserie?

– Vel, det er vel en måte å finansiere bryllupet på. For oss er det positivt. De fleste som besøker oss er utlendinger, og disse mediehusene når ut til hele verden.

Powered by Labrador CMS