Seksjon må skrives her

Kommunedirektør Kjetil Aga Gjøsæter i dress foran inngangen til Bømlo rådhus
Kommunedirektør Kjetil Aga Gjøsæter startet karrieren innen kveiteoppdrett, før han ble sidemann på søppelbil.

Min første jobb: Feitet opp kveiteyngel

Den første lønna til kommunedirektør Kjetil Aga Gjøsæter i Bømlo gikk til smågodt med smak av Petterøes 3.

Publisert Sist oppdatert

Hva var din første betalte jobb? spurte Kommunal Rapport i årets kommunedirektørundersøkelse. Gjøsæters første betalte jobb var som kveiterøkter hos Stolt Sea Farm.

— Hvordan fikk du jobben?

Kjetil Aga Gjøsæter

  • Kommunedirektør i Bømlo siden 2020
  • Utdanning: jurist
  • Arbeidserfaring: jurist hos kemneren i Bergen, skattejurist hos Skatt Vest, HR manager hos Wärtsilä, personalsjef hos LOS gruppen.

— Stolt Sea Farm hadde et produksjonsanlegg for kveiteyngel i Bømlo. Faren min fikk nyss om at de trengte arbeidskraft. Så jeg søkte, og fikk sommerjobb. Jeg var vel kanskje 16 år gammel. Vi var en gjeng som jobbet dag- og kveldsskift i flere uker. Jeg jobbet også ei helg. Jeg husker det som veldig inntektsbringende.

— Hva gikk jobben ut på?

— Vi fikk inn fiskene da de var små yngel. Så skulle de opp i en viss størrelse, før de gikk videre i produksjonen. Jeg foret, tok ut eventuell død fisk og sjekket at yngelen la på seg tilstrekkelig. Det fulgte ansvar med jobben. Vi hadde et slags ansvar for yngel og fiskevelferd. Vi måtte ikke overfore, for da økte dødeligheten. Gjorde du feil, var det store verdier i hver kum. Selv jobbet jeg veldig tidlig i kjeden. Jeg husker den første lønningen. Vi var en liten gjeng som strente ned på den lokale kiosken, med penger til å kjøpe det smågodtet vi ville. Det var en surrealistisk opplevelse. På den tida var det ennå lov å røyke inne, så smågodtet smakte av Petterøes 3.

Kommunedirektør-undersøkelsen

Kommunedirektørundersøkelsen er en årlig spørreundersøkelse fra Kommunal Rapport.

Samtlige kommunedirektører får tilsendt et digitalt spørreskjema via kommunens postmottak.

I år ble skjemaet sendt ut i juni.

155 kommunedirektører har besvart årets undersøkelse.

— Hva lærte du?

— Det var veldig lærerikt. Jeg var en del av et kollegium. Flere av dem jeg jobbet sammen med, har blitt noe helt annet i dag. Men noe er ennå likt. Det å lære seg å være en del av et mangfoldig arbeidsmiljø med ulike personligheter og ulike tanker, er viktig. Jeg har vært veldig opptatt av at ungdom tidlig må lære seg verdien av å være på jobb; å være en del av en verdikjede. Ta bare noe så enkelt som at den kaffetrakteren, den fyller ikke seg selv. Så da setter du på en ny. Slike ting blir satt pris på i arbeidslivet.

— Hva har du tatt med deg videre?

— Betydningen av et godt arbeidsmiljø. Aksept av mangfold og verdien av mangfold. Betydningen av å gjøre en god jobb, uansett hva den er. Og at det er viktig å bemanne de ulike posisjonene i en virksomhet, slik at man får best mulig produksjon. Det er en parallell til det å bemanne en kommune. Og betydningen av å stille opp, og at man ser hvilken rolle man selv spiller. Er du borte, så blir det mer å gjøre for andre. Det merkes.

Powered by Labrador CMS