Nyheter

Kommunedirektør Maria Figenschau i Storfjord foran fjord med fjell i bakgrunnen.
Kommunedirektør Maria Figenschau i Storfjord startet karrieren som vaskeriassistent på fellesvaskeri. Der jobbet hun i fem somre.

Min første jobb: Vasket helsetøy i fem somre

Sommerjobben som vaskeriassistent lærte kommunedirektør Maria Figenschau i Storfjord å elske tellekanter.

Publisert

Hva var din første betalte jobb? spurte Kommunal Rapport i årets kommunedirektørundersøkelse.  Maria Figenschau i Storfjord startet som vaskeriassistent ved Fellesvaskeriet Oteren.

— Hvordan fikk du jobben?

Maria Figenschau

  • Kommunedirektør i Storfjord siden juni 2023
  • Utdanning: adjunkt
  • Arbeidserfaring: lærer i ungdomsskolen, kulturkonsulent i Storfjord kommune, konstituert kommunalsjef for oppvekst og kultur, konstituert kommunedirektør

— Jeg søkte. Det var ikke så mange sommerjobber å oppdrive for folk på min alder i Storfjord. Jeg var 19 år den første sommeren jeg jobbet der, i 1995, og var jobbet der i fem somre på rad. Det var en stabil og god arbeidsplass. Vi som jobbet der, fikk fire uker hver.

— Hva gikk jobben ut på?

— Vi vasket helsetøy og etter hvert hotelltøy. Vi vasket blant annet for UNN, som det heter i dag. Vi vasket tøy for sykehjem i omkringliggende kommuner. Når vasken kom ut av maskinene, skulle den tørkes og presses. Vi tørket og brettet sengetøy og laken. Det var veldig viktig hvilken vei vi brettet håndklærne som skulle sendes til hotellene.

Kommunedirektørundersøkelsen 2024

Kommunedirektørundersøkelsen er en årlig spørreundersøkelse fra Kommunal Rapport.

Samtlige kommunedirektører får tilsendt et digitalt spørreskjema via kommunens postmottak.

I år ble skjemaet sendt ut i juni.

155 kommunedirektører har besvart årets undersøkelse.

— Fikk du en form for yrkesskade? Er det tellekanter i skapene hjemme?

— Jeg liker tellekanter, ja. Jeg liker orden og system.

— Hva lærte du?

— Vi jobbet alle mot et felles resultat. Det var veldig viktig at du gjorde din del av jobben godt og riktig. Hvis du slurvet på din del av produksjonslinja, ble det ekstraarbeid for nestemann. Det har jeg brukt som eksempel seinere i yrkeskarrieren. 

— Hva har du tatt med deg videre?

—  Det går litt på det samme. Og hvor viktig det er med system og struktur. Et godt system og god struktur gjør jobben enklere. 

Powered by Labrador CMS