– Jeg er veldig fornøyd med at mobilen nå ikke lenger har en plass i norsk skole, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap).

Nesten alle landets grunnskoler har mobilforbud

96 prosent av grunnskolene i Norge har nå innført restriksjoner på mobilbruk. Kunnskapsministeren mener dette har svært positive effekter.

Publisert

Det kommer fram i undersøkelsen «Spørsmål til Skole-Norge». I tillegg svarer 64 prosent av skolelederne i videregående at det er innført restriksjoner i ordensreglementet på deres skole som begrenser tilgang til og bruk av mobiltelefoner og smartklokker.

I februar kom en veileder fra Utdanningsdirektoratet som tydelig anbefaler å regulere tilgang til mobiltelefoner i skolen, etter at kunnskapsministeren ba Utdanningsdirektoratet om å utarbeide nasjonale anbefalinger.

– Jeg er veldig fornøyd med at mobilen nå ikke lenger har en plass i norsk skole. Mitt inntrykk så langt er at mobilanbefalingen har hatt svært positive effekter. Nesten daglig hører jeg historier om mer samhold, mer fysisk aktivitet og bedre konsentrasjon, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap).

Flere skoler hadde hatt en form for restriksjoner før de nasjonale mobilanbefalingene kom. Nå har flere kommuner, blant dem Oslo, endret felles ordensreglement for alle skolene i sin kommune, i tråd med de nye anbefalingene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS