Tormod Wilson Losnedal (H) gikk ut i pappapermisjon i mai. Nå overtar han vervet som ordfører i Stavanger.

Ny Stavanger-ordfører: - Jeg har grugledet meg til denne dagen

Sissel Knutsen Hegdal har enstemmig fått fritak fra jobben som Stavanger-ordfører. Tormod Wilson Losnedal (H) overtar.

Publisert Sist oppdatert

Mandag fikk Stavanger ny ordfører. Tormod Wilson Losnedal (H) fikk 34 av stemmene fra Høyre, Venstre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet. Aps kandidat Dag Mossige oppnådde 31 stemmer.  Industri- og næringspartiets to representanter stemte blankt.

– Jeg gikk ut i pappaperm i mai og kommer tilbake rett inn i ordførerstolen. Det er spesielt. Jeg har grugledet meg til denne dagen. Men nå gleder jeg meg bare. Det er en ære å få være ordfører i byen min, sier han.

Losnedal takket for tilliten og lover å være inkluderende i stilen som ordfører. 

Hegdal melte forfall

Samtlige politikere stemte for fritak da bystyret behandlet Sissel Knutsen Hegdals fritakssøknad mandag.

Det var tidvis høy temperatur under bystyremøtet, som startet klokken 14. Saken har splittet bystyret, som rettet anklager mot hverandre. Sissel Knutsen Hegdal hadde meldt forfall til møtet.

– Dette har vært en interessant sak å følge. Nå ser det ut til at den får sin ende, fordi den søknaden som nå ligger inne med de opplysningene gir en god grunn til å innvilge fritak. Det er ikke med lett hjerte at en innvilger dette fritaket, for Sissel Knutsen Hegdal er en person vi har hatt veldig stor respekt for i den rollen, sa Kristoffer Sivertsen (Frp) i møtet.

Holdt for nesa

Knutsen Hegdal var fram til i høst ordfører i Stavanger, men det ble avslørt at hun hadde brukt partimidler til privat bruk. Da avsløringen kom, meldte hun at hun trakk seg som ordfører. Siden har det vært mye fram og tilbake rundt de formelle sidene ved fratredelsen.

– Jeg for min del synes ikke at søknaden slik den foreligger nå er spesielt overbevisende. Søknaden virker framtvungen. Jeg vil stemme for mens jeg holder meg for nesa, sa bystyrerepresentant Sissel Borge (R) i møtet.

Hegdal har betalt tilbake rundt 51.000 kroner, men er fortsatt under politietterforskning for et mindre beløp. Hegdal var ordfører for Høyre, men har siden meldt seg ut og er nå uavhengig.

Flere av representantene benyttet anledningen til å takke Knutsen Hegdal for hennes innsats som ordfører i det året hun har hatt rollen.

– Sissel fikk omtrent ett år i ordførerrollen. Selv om det er kort tid, har hun likevel klart å gjøre stort inntrykk på mange. Jeg håper at Sissel velger å fortsette i sine andre verv og fortsette i bystyret. Dette er ikke et farvel, men et tusen, tusen takk, sa Mette Vabø (V).

Powered by Labrador CMS