Sissel Knutsen Hegdal sier hun vil trekke seg som ordfører i Stavanger.

Ordføreren i Stavanger vil trekke seg etter misbruk av partimidler

Stavangers ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) vil trekke seg umiddelbart på grunn av misbruk av partimidler, melder Stavanger Aftenblad.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ser jeg har gjort en feil, sier Sissel Knutsen Hegdal (H) til Aftenbladet.

– Jeg kommer til å trekke meg nå, ja, svarer hun til avisen.

Vervet har hun har hatt siden oktober 2023.

Misbruket av partimidler dukket opp i en intern gjennomgang av regnskapet for 2023 som ble gjort i vår. Blant annet har Hegdal brukt Stavanger Høyres midler på en familiemiddag, festivalpass og flybilletter.

– Trist

Pengeforbruket utgjør til sammen 51.148 kroner, hvorav 37.000 kroner først ble tilbakebetalt.

I pressemeldingen fra Høyre, sendt ut i 14-tiden onsdag, står det at Hegdal nå har betalt tilbake hele beløpet.

– Jeg synes først og fremst at dette er en utrolig trist sak, og det er vondt at det får de politiske og menneskelige konsekvensene det får, sier Høyres gruppeleder Hilde Karlsen i en pressemelding.

Karlsen forteller at gruppestyret tar beslutningen til etterretning, og Stavanger Høyre starter nå intern prosess for å finne en ny ordførerkandidat blant Høyres øvrige medlemmer av bystyret.

– Jeg synes det er voksent av Sissel å ta den beslutningen hun har tatt, og er samtidig helt enig i at det måtte bli slik, legger hun til.

Det blir avholdt et gruppemøte i Stavanger Høyre onsdag kveld.

Utgifter ble belastet bystyregruppen

I forbindelse med avslutningen av Stavanger Høyres bystyregruppes regnskap for 2023 kom det fram at et betalingskort knyttet til bystyregruppens konto var blitt brukt til å betale for utgifter som ikke skulle vært belastet bystyregruppen.

Kortet ble disponert av Sissel Knutsen Hegdal, som i denne perioden var Høyres gruppeleder i Stavanger bystyre.

Dette har skjedd ved minst ni anledninger i perioden januar til september 2023. Transaksjonene har funnet sted før hun ble valgt til ordfører.

– Dette er en alvorlig og uheldig sak vi gjerne skulle vært foruten. Høyres hovedorganisasjon tar Sissel Knutsen Hegdals egen beslutning til orientering, sier Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug.

Powered by Labrador CMS