Gråhåret mann med blå briller i hvitmalt korridor. Mannen er kommunedirektør Runar Kristiansen i Nannestad.
Runar Kristiansen har ikke lenger gruppeledernes tillit i Nannestad kommune. Nå går det mot sluttavtale.

Politikerne i Nannestad vil kvitte seg med topplederen

Ordfører Christian Bendz (H) har gitt kommunedirektør Runar Kristiansen beskjed om at han ikke har gruppeledernes tillit.

Publisert

Fredag 30. august ble kommunedirektør Runar Kristiansen innkalt til møte med ordføreren. Der informerte Christian Bendz (H) om at gruppelederutvalget kvelden før konkluderte med at de ikke lenger har tillit til ham.

Gruppelederne hadde gitt forhandlingsutvalget fullmakt til å starte en prosess for å avslutte arbeidsforholdet til Kristiansen. Saken skal behandles i kommunestyret 17. september.

– Det kom veldig brått på meg. Jeg har ikke fått noen begrunnelse for hvorfor gruppelederutvalget ikke har tillit til meg, sier Kristiansen til Kommunal Rapport.

HR-sjef Lena Aaker Menken fungerer som kommunedirektør fram til kommunestyremøtet.

Sendte ut pressemelding

Den påfølgende mandagen ble kommunestyret og virksomhetslederne informert. Tirsdag ble resten av organisasjonen informert. Onsdag sendte Nannestad kommune ut pressemelding om at politikerne ønsket å avslutte arbeidsforholdet.

– Det er avgjørende i rollen som kommunedirektør å ha tillit hos gruppelederutvalget som representerer hele kommunestyret. Dette er en begrunnelse som gruppelederutvalget er enige om, og som fører til at vi nå er i denne prosessen, sier ordfører Christian Bendz i pressemeldingen.

– Hva er årsaken til at gruppelederutvalget ikke lenger har tillit til Kristiansen?

– Det er manglende tillit. Ut over det kommenterer vi ikke, sier Bendz.

– Er det noen spesielle saker som ligger til grunn for at tilliten nå mangler?

– Det er generelt manglende tillit, sier Bendz.

– Var alle i gruppelederutvalget enige om at de mangler tillit?

– Det var manglende tillit, sier Bendz.

Er i forhandlinger

Kristiansen begynte som kommunedirektør i Nannestad i juni 2021. Han overtok stillingen etter Anita Orlund, som måtte gå på dagen i 2020. Hun overtok jobben etter Paul Glomsaker, som måtte gå på dagen i 2018.

Kristiansen opplyser at han har sagt fra seg stillingsvernet i arbeidskontrakten, og bekrefter at han er i forhandlinger om sluttavtale.

– Det har oppstått en uenighet mellom politisk ledelse og meg, som har gjort det utfordrende å utføre mine oppgaver på en tilfredsstillende måte og opprettholde min integritet som kommunedirektør, sier Kristiansen.

Han sier at han er stolt av det Nannestad har oppnådd, og også svært fornøyd med de økonomiske resultatene.

– Kommunen står imidlertid overfor store økonomiske utfordringer, og det er essensielt at kommunedirektøren får kommunisere dette klart, selv om det noen ganger kan være i konflikt med politiske ønsker. Jeg skulle gjerne ha fullført arbeidet med budsjett og økonomiplan, men overlater nå dette til en kompetent ledergruppe og dyktige medarbeidere, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS