Nyheter

Rådmann Charlotte Hageberg i Samnanger peker på at barnevernsaken ikke er årsaken til at hun har sagt opp sin stilling.
Rådmann Charlotte Hageberg i Samnanger peker på at barnevernsaken ikke er årsaken til at hun har sagt opp sin stilling.

Rådmannen i Samnanger har sagt opp sin stilling

En opprivende barnevernssak har preget Samnanger den siste tiden. Nå har rådmann Charlotte Hageberg valgt å si opp sin stilling.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg slutter av helt personlige årsaker, og det dreier seg om at jeg må ta vare på egen helse. Dette har ingenting med saken vi har hatt om barnevernet å gjøre, sier rådmann Charlotte Hageberg i Samnanger kommune.

Tung og krevende

Barnevernet i Samnanger har fått kraftig kritikk i granskingsrapporter. Kommunestyret har vedtatt å betale ofrene i ulike saker 1,7 millioner kroner i oppreisning. I vår vedtok kommunestyret at kommunen skal innlede et søksmål mot en tidligere barnevernsleder i kommunen.

Nylig vedtok også politikerne å avslutte barnevernssamarbeidet med Bergen kommune, og Samnanger skal nå på nytt etablere sitt eget barnevern. Denne saken har fått omfattende mediedekning, men rådmannen avviser at saken har noe som helst med hennes oppsigelse å gjøre. BT og NRK har tidligere skrevet om avgangen.

– Barnevernssaken har avdekket tragedier, og den har vært fryktelig tung og krevende. Saken har preget kommunen i flere år, sier Hageberg.

Har hatt søvnløse netter

Hun ble ansatt som rådmann i Samnanger for tre år siden, og hun har gjennomført flere organisatoriske endringer i kommunen. Barnevernssaken er den mest krevende hun har jobbet med, og hun mener at det var viktig at det ble foretatt en gransking.

– Dette førte til at vi fikk fram realitetene i saken, og vi har sørget for at ofrene har blitt sett og hørt. Det er en stygg sak, og den har gitt meg mange søvnløse netter. Måten vi har landet saken på, er noe av det jeg er mest fornøyd med i min tid som rådmann. Ingen må glemme det som har skjedd, og vi må sørge for at det aldri skjer igjen, sier Hageberg.

Har ingen ny jobb.

Hun peker på at hun har hatt et godt samarbeid med ordfører Knut Harald Frøland (Bygdelista), og hun har ikke hatt noen problemer med de politiske vedtakene som har blitt fattet i barnevernssaken. Hun har sagt opp sin jobb uten å ha en ny jobb å gå til. Dette er noe hun synes er uproblematisk.

– Jeg har ingen ny jobb foreløpig, men det bekymrer meg ikke. Jeg skal først ivareta min egen helse, og deretter skal jeg følge hjertet. Hadde jeg vært litt yngre kunne jeg tenkt meg å satse på en jobb innen barnevern, jeg har lært vanvittig mye om denne sektoren de siste årene, sier Hageberg.

Fornøyd ordfører

Ordfører Knut Harald Frøland synes det er synd at rådmannen har sagt opp, og han roser rådmannen for den jobben hun har gjort for kommunen.

– Jeg synes oppriktig at det er trist at Hageberg slutter, fordi hun har gjort en enorm jobb for Samnanger de siste tre årene. Hun har stått bak en heftig oppryddingsprosess, og den har vært tung og vanskelig. Jeg hadde håp om at hun fant en mulighet til å fortsette, men vi må bare respektere hennes beslutning, sier Frøland.

– Har tatt tak

Ordføreren mener at Hageberg for tre år siden tok over en kommune med et kraftig endringsbehov, og han peker på at dette har vært både en krevende og belastende jobb. Han mener at rådmannen nå etterlater seg en kommune som er langt bedre rustet enn det den var for tre år siden. Han legger ikke skjul på at barnevernssaken har vært tøff for administrasjonen.

– Det er ingen tvil om at barnevernssaken og et par andre saker har vært en både krevende og belastende å stå i, men Charlotte har tatt tak i sakene på en veldig god måte. Både opposisjon, posisjon og innbyggerne synes det er trist at hun slutter, sier Frøland.

Skal finne en erstatter

Selv om Hageberg for øyeblikket ikke har en ny jobb å gå til, har hun fremmet ønske om å kunne slutte 1. september. Dette betyr at politikerne har det travelt med å finne en arvtaker. Politikerne skal innkalles til ekstraordinært møte i kommunestyret 15. august for å sette i gang rekrutteringsprosessen.

– Jeg ser for meg at vi må gå for en midlertidig ansettelse først, kanskje et halvt år, før vi får på plass en permanent løsning. Vi er allerede på jakt etter aktuelle kandidater, sier Frøland.

Powered by Labrador CMS