Trond Henriksen, kommunedirektør i Båtsfjord, har vært i møte med ordfører og lederen av opposisjonen der temaet var å avslutte kommunedirektørens arbeidsforhold .

Nyheter

Sentrale politikere ønsker å fjerne kommunedirektøren i Båtsfjord

Kommunedirektør Trond Henriksen i Båtsfjord har fraskrevet seg stillingsvernet. Nå ønsker ordføreren og opposisjonslederen å fjerne ham.

Publisert

– Vi har hatt et møte med kommunedirektøren om at vi ønsker å avslutte arbeidsforholdet, men jeg ønsker ikke å si så mye. Dette er en personalsak, sier ordfører Øyvind Hauken (Båtsfjordlista) i Båtsfjord kommune.

«Samarbeidsutfordringer»

Siden 2017 har Trond Henriksen hatt stillingen som kommunedirektør i Båtsfjord. Nå ser hans fremtid i Finnmarks-kommunen ut til å henge i en tynn tråd. I midten av august ble han innkalt til et møte med ordfører Øyvind Hauken og opposisjonsleder Ståle Olsen (Ap). I innkallingen til møtet, som Kommunal Rapport har fått tilgang til, kommer hensikten for møtet tydelig fram.

«Etter avtale i dag, innkalles du til møte med Ståle og meg der agenda for møtet er å drøfte samarbeidsutfordringene mellom deg som kommunedirektør og den politiske ledelsen», står det i innkallingen fra ordføreren.

Avslutte arbeidsforholdet

Det gjøres i innkallingen også klart hvilken løsning ordføreren ser for seg.

«Vi ønsker å diskutere mulighetsrommet vi har for å avslutte ditt arbeidsforhold som kommunedirektør i henhold til arbeidsavtalen mellom deg om kommunen», heter det i innkallingen til møtet.

Lokalavisen iFinnmark har tidligere omtalt saken.

Utsatte møtet

Kommunedirektøren har i sin arbeidsavtale fraskrevet seg sitt stillingsvern, mot en måneds etterlønn og en retrettstilling der han beholder 80 prosent av kommunedirektørlønnen.

Rådmannen svarte ordføreren at han opplevde møtets agenda som vag, og han ba derfor om mer informasjon om hvilke samarbeidsutfordringer ordføreren siktet til.

«Før jeg får noen tilbakemeldinger om hva samarbeidsutfordringen består av, tenker jeg at vi utsetter dette møtet», svarte kommunedirektøren.

Ønsker ikke kommentere

Møtet mellom ordføreren, opposisjonslederen og kommunedirektøren er nå avholdt, det kan også kommunedirektør Trond Henriksen bekrefte. Han er for tiden sykemeldt, og ønsker ikke å uttale seg om detaljer i saken.

– Jeg kan bekrefte at ordfører og leder av opposisjonen har gitt uttrykk for at de ønsker å avslutte mitt arbeidsforhold. Noe mer ønsker jeg ikke å si om denne saken akkurat nå, sier Henriksen.

Har etterspurt mandat

Varaordfører Ronald Wærnes (Sp) var ikke kjent med at ordføreren og lederen av opposisjonspartiet Ap hadde innkalt kommunedirektøren til møte.

– Verken jeg eller kommunestyret har vært kjent med at to politikere har innkalt kommunedirektøren til et møte angående hans arbeidsforhold. Dette er total mangel på rolleforståelse, og jeg har etterspurt hvilket mandat de har hatt for å invitere til et slikt møte, sier Wærnes.

Ser ingen grunn

Varaordføreren viser til at kommunen er i omstilling, og han mener at den økonomiske utviklingen går i riktig retning. At det skal være samarbeidsproblemer mellom kommunestyret og kommunedirektøren er helt nytt for varaordføreren.

– Jeg ser overhodet ingen grunn til at kommunestyret skal avslutte arbeidsforholdet til kommunedirektøren. Han har levert til punkt og prikke etter kommunestyrets bestilling. Det er merkelig at det haster slik å få ham vekk. Det kan virke som om det ligger andre årsaker til grunn for å fjerne ham, sier Wærnes.

Powered by Labrador CMS