Det var før sommeren at forhandlingene om en ny barnehagelov startet opp. Stortinget skal i høst vedta en ny barnehagelov. Målet er å få til et nytt, bredt barnehageforlik – for første gang siden 2003.

SV bryter forhandlingene om ny barnehagelov

Også SV bryter forhandlingene om barnehageforlik i Stortinget. Partiet sier det ikke fikk gjennomslag for sitt krav om flere ansatte.

– Det er flere svakheter med det som nå ligger på bordet, men vi trenger folk til å ta vare på barna våre, det er det viktigste, sier utdanningspolitisk talsperson Grete Wold i SV til NTB.

Dagen etter at Fremskrittspartiet gikk ut av forhandlingene i protest mot kutt i pensjonstilskudd til private barnehager, gjør altså SV det samme – men med en helt annen begrunnelse.

– SV har i dag valgt å bryte forhandlingene om en ny barnehagelov. Dessverre har ikke regjeringen kommet oss i møte på å få flere ansatte i barnehagene, og da er det ikke mulig for oss å fortsette, sier Wold.

Bemanning og økonomi

Det var før sommeren at forhandlingene om en ny barnehagelov startet opp. Stortinget skal i høst vedta en ny barnehagelov. Målet er å få til et nytt, bredt barnehageforlik – for første gang siden 2003.

Ved forliket i 2003 var det nettopp Frp og SV som gikk i bresjen sammen for full barnehagedekning ved hjelp av private aktører.

Både bemanning og økonomiske rammebetingelser er sentrale temaer i forhandlingene denne gang.

Kritiserer høyresiden

– Regjeringen har kuttet i pensjonstilskuddene til private barnehager. Det har skapt en økonomisk krise, hvor mange barnehager er lagt ned og flere frykter at de må legge ned hvis ikke økonomien styrkes, sa barnehagepolitisk talsperson Himanshu Gulati i Frp til NRK tirsdag.

SV beskylder derimot høyresiden for være de private eiernes fremste beskytter i forhandlingene.

– Dessverre har høyresiden hele veien vært mest interessert i å redde profitten til barnehageeierne og ikke villet se den største utfordringen i barnehagene våre i dag, nemlig bemanningen, sier Wold til NTB.

Powered by Labrador CMS