Nyheter

Nordland-kommunen Hamarøy er endelig ute av den fryktede Robek-listen. Totalt står det 14 kommuner på listen per i dag.
Nordland-kommunen Hamarøy er endelig ute av den fryktede Robek-listen. Totalt står det 14 kommuner på listen per i dag.

To kommuner ute av Robek

Etter nesten 12 år på Robek-listen, meldes nå Hamarøy ut.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i et brev til kommunen fra Statsforvalteren i Nordland.

Ifølge Statsforvalteren viser en gjennomgang av Hamarøys årsregnskap for 2022 at det gjenstående merforbruket på 16,4 millioner kroner er dekket inn i sin helhet gjennom disponering av regnskapsmessig mindreforbruk.

Det er dermed ikke grunnlag for at Hamarøy står i Robek-listen og kommunen er derfor meldt ut, skriver Statsforvalteren.

Hamarøy ble meldt inn i Robek i september 2011 på grunn av et merforbruk over flere år.

– Det er alltid gledelig når en kommune kan meldes ut av Robek. Hamarøy kommune har over tid jobbet godt for å få kontroll over økonomien, sier seniorrådgiver Monica Antonsen hos Statsforvalteren i Nordland til egen nettside.

Kommunens årsregnskap for 2022 viser et netto driftsresultat på cirka 22 millioner kroner. Kommunen har avsatt i overkant av 8 millioner kroner til disposisjonsfond.

Også Møre og Romsdal-kommunen Vestnes er nå offisielt ute av Robek-listen. Det har lenge vært klart at kommunen har vært på vei ut.

Ifølge Statsforvalteren i Møre og Rommsdal viser regnskapet for 2022 et resultat på 1,6 millioner kroner etter at tidligere underskudd er dekt inn. Resultatet skyldes blant annet merinntekter på skatteinngang, havbruksfond, integreringstilskudd og utbytte.

Møre og Romsdal-kommunen har stått registrert i Robek siden mai i fjor.

Per 13. juni står totalt 14 kommuner på Robek-listen: Åsnes, Våler, Froland, Stranda, Rauma, Træna, Fauske, Lødingen, Moskenes, Tjeldsund, Lavangen, Kåfjord, Porsanger og Gamvik.

Powered by Labrador CMS