Nyheter

– Trondheim kommune har fått tre henvendelser fra Kina det siste året, sier internasjonal leder Lisa Marie Dickson i Trondheim kommune.
– Trondheim kommune har fått tre henvendelser fra Kina det siste året, sier internasjonal leder Lisa Marie Dickson i Trondheim kommune.

Trondheim sa nei til besøk fra Kina

En kinesisk delegasjon ønsket å besøke Trondheim kommune, i håp om å stifte et «vennskap» til Norge og byen. Dette takket kommunen nei til.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim kommune mottok en epost fra en representant fra en delegasjonsgruppe fra storbyen Chengdu i Kina, skriver Adresseavisen.

Ifølge internasjonal leder Lisa Marie Dickson i Trondheim kommune er det relativt vanlig at de mottar henvendelser fra Kina.

– Trondheim kommune har fått tre henvendelser fra Kina det siste året, sier hun.

Henvendelsen gikk ut på at delegasjonen planlegger et besøk til Norge i september og ville innom Trondheim, samt «etablere og utdype vennlige forhold og utforske fremtidig samarbeid», som det står i eposten kommunen mottok.

I PSTs nasjonale trusselvurdering er trusler knyttet til kinesisk etterretning og innflytelse hyppig representert.

Ifølge PST er blant annet gjentatte delegasjonsbesøk en vanlig måte Kina forsøker å påvirke norsk politikk og næringsliv på. Målet er generelt å rette positiv oppmerksomhet mot landet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS