Foran svømmehallen i Vennesla er det nylig kommet opp et kunstverk laget av ungdomsskoleelever i kommunen. Budskapet er bærekraft og trafikksikkerhet.

Ungdomskunst skal redde liv

Vennesla bruker ungdom til å synliggjøre budskap om trafikksikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil få fram viktigheten av at folk er forsiktige når de kjører, spesielt der folk går og sykler. I tillegg vil vi vise hvor mye bra som kan komme ut av å velge å gå eller sykle fremfor å kjøre bil, sier Alice Sandal ved Vennesla ungdomsskole til Vennesla Tidende.

Ungdomsskoleelever har bidratt til å få på plass flere kunstprosjekter i kommunen. Nylig ble det femte prosjektet avduket. 

Elevene har fått hjelp og veiledning av kunstnerne Ane Skjævestad og Sedin Zunic.

Budskapet er både bærekraft og trafikksikkerhet. Formålet er å øke trivselen for gående og syklende og å mobilisere flere til å gå eller sykle.

– Vi kjenner oss heldige som får være med på dette. Det gjør noe med de unge når de selv kan samarbeide om å skape noe nytt i Vennesla. Det skaper tilhørighet og stolthet – og det skjer noe når de kan si «se, dette har jeg vært med på å skape», sier rektor Dag Stian Tallaksen på kommunens nettsider.

Prosjektet er finansiert av areal- og transportsamarbeidet i Kristiansand-regionen.  Også to andre kunstprosjekter er de siste årene finansiert med midler fra transportsamarbeidet.

Powered by Labrador CMS