Nyheter

– Jeg kjørte i retning av et bakeri som er god på kaker. Jeg måtte ha med meg bløtkake så fort som mulig. Det var på sin plass å feire alle som har bidratt rundt meg til at dette ble realitet, sier ordfører Odd Jarle Svanem (Sp).
– Jeg kjørte i retning av et bakeri som er god på kaker. Jeg måtte ha med meg bløtkake så fort som mulig. Det var på sin plass å feire alle som har bidratt rundt meg til at dette ble realitet, sier ordfører Odd Jarle Svanem (Sp).

Ute av Robek: Feiret med kake

Torsdag vedtok Kommunal- og distriktsdepartementet å ta Heim kommune ut av Robek. – Lettet og glad, sier ordfører Odd Jarle Svanem (Sp).Robek

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Odd Jarle Svanem (Sp) kunne i går slippe jubelen løs.

– Det er en dag vi har ventet på. Statsforvalteren har konkludert. Nå er jeg lettet og glad, sier Svanem til Kommunal Rapport.

Torsdag mottok ordføreren nemlig telefon fra Frank Jensen, Statsforvalteren i Trøndelag, om at Kommunal- og distriktsdepartementet har tatt Heim kommune ut av Robek. 

– Jeg kjørte i retning av et bakeri som er god på kaker. Jeg måtte ha med meg bløtkake så fort som mulig. Det var på sin plass å feire alle som har bidratt rundt meg til at dette ble realitet, sier Svanem.

Eneste i Trøndelag

Trøndelagskommunen har vært på den økonomiske svartelisten Robek siden 30 april 2021. Robek er et register over kommuner som er underlagt statlig kontroll med budsjettene sine.

Kommunen har vært den eneste Trøndelag-kommunen på listen.

Robek

  • Register om betinget godkjenning og kontroll (Robek) er en liste over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse eller som ikke har vedtatt økonomiplanen, årsbudsjettet eller årsregnskapet innenfor de fristene som gjelder.
  • Kommuner og fylkeskommuner i Robek er underlagt statlig kontroll med årsbudsjettet, låneopptak og langsiktige leieavtaler. Kommuner og fylkeskommuner i Robek skal fastsette en tiltaksplan som sikrer at økonomien bringes i balanse.
  • Registeret ble opprettet 1. januar 2001. 

Bakgrunnen for innmeldingen var at økonomiplanen i kommunen inneholdt et uspesifisert innsparingskrav, noe kommuneloven ikke åpner for.

Kommunestyret i Heim behandlet og vedtok 16. desember i 2021 budsjett for 2022 og økonomiplan for 2022–2025. Statsforvalteren har kontrollert vedtakene og sett at både budsjett og økonomiplan er i balanse, skriver kommunen på nettsiden.

Ordføreren er fornøyd med nyheten:

– Det var brede glis blant de ansatte, sier Svanem.

Glad for vedtaket

Statsforvalter Frank Jenssen sier til kommunens nettside at han er glad for vedtaket, og kan slå fast at det dermed ikke er noen trønderske kommuner i ROBEK.

– Vi har jo en målsetting om at ingen trønderske kommuner skal være på ROBEK-lista, og er veldig fornøyd med at Heim har vedtatt et budsjett og økonomiplan som gjør at de ikke lenger er i ROBEK, sier han, til kommunen.

Powered by Labrador CMS