Fredag møtes kontrollutvalget i Lenvik for å ta stilling til flere betente saker som blant annet involverer rådmannen. Her fra sist møte i april. Foto: Lisa Rypeng
Fredag møtes kontrollutvalget i Lenvik for å ta stilling til flere betente saker som blant annet involverer rådmannen. Her fra sist møte i april. Foto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kritisk dag for Lenviks rådmann

Lenvik-rådmannens habilitet blir satt på spissen når kontrollutvalget i dag fredag skal avgjøre om de vil gå videre med innkjøpssaken der rådmannens sønn var involvert.

Nå kontrollutvalget i Lenvik møtes til ekstraordinært møte fredag morgen, er det for å ta stilling til flere betente saker:

  1.  Utvalget skal avgjøre om de vil gå inn for gransking, etter at Lenvik kommune ga millionoppdrag til et firma der rådmannens sønn var involvert. Saken ble satt på dagsorden som følge av Kommunal Rapports arbeid med saken.
  2.  Allerede 6. april besluttet utvalget å be revisjonen undersøke en annen større innkjøpssak som gjaldt Lenvik kommune. Den handlet om et arkitektfirma skal ha fått tildelt flere kontrakter i forbindelse med større utbyggingsprosjekt i Lenvik i Troms – angivelig uten konkurranse. Rapporten skal foreligge til kontrollutvalgsmøtet.
  3.  Utvalget må også ta stilling til hva de vil svare rådmannen i Lenvik, som har sendt utvalget et kritisk brev der hun ber om svar på hvordan Kommunal Rapport fikk kjennskap til saken om arkitektfirmaet (se over). Brevet har fått Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, til å bruke betegnelsen «kildejakt». Rådmann Margrethe Hagerupsen ville overfor Kommunal Rapport ikke kommentere Jensens synspunkter.