Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kirkens Bymisjon ønsker velkommen etter

Kirkens Bymisjon håper økt konkurranse vil gi bedre tilbud til brukerne og vil gjerne delta i konkurransen om drift av eldreomsorg.

Generalsekretær Aage Müller-Nilsen er ikke redd for konkurransen fra de kommersielle aktørene. Men han synes det er historieløst å snakke om private eldreinstitusjoner som noe nytt.


- Kirkens Bymisjon har drevet slike institusjoner for kommunene i mange år. Det som er nytt, er at vi får konkurranse. Vi frykter ikke dette, for oss er det tvert imot ønskelig. Vi håper konkurransen vil føre til at aktørene og kommunene skjerper seg. Det vil igjen gi lavere kostnader, større effektivitet og ikke minst et bedre tilbud til brukerne, sier Müller-Nilsen.


Han håper også at politikerne blir flinkere til å skille mellom politisk styring og tjenesteproduksjon, formulere presise kvalitetskrav og skape ordnede kontraktsforhold.


Gode priser

Kirkens Bymisjon kan drive svært rasjonelt, viser prisene fra Oslo. Sykehjemsplassene deres har en gjennomsnittspris på 877 kroner døgnet, uten husleie. Disse institusjonene er verken nye eller praktiske i forhold til det å drive effektivt.
- Forskjellen på oss og de private er at vår profitt blir i systemet, til beste for brukeren. Dessuten kan vi koble de betalte tjenestene til utstrakt frivillig hjelp, slik vi gjør på Ammerudhjemmet. Vi er profesjonelle, vi har erfaring, og med den drivkraften vi har i vår ideelle forankring kan vi klare konkurransen med de kommersielle aktørene, selv om vi ikke vil vinne hver gang, sier Müller-Nilsen.

Skrevet av: Kommunal Rapport