Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

«Mor Åse» ny Sp-nestleder?

Åmot-ordfører Åse Grønlien Østmo kan bli Senterpartiets nye nestleder, etter at Magnhild Meltveit Kleppa i forrige uke ga beskjed om at hun ikke stiller til gjenvalg.


Den populære ordføreren, som ble landskjent som redningskvinnen til Rena Karton, har takket nei til stortingsnominasjon. Men nestleder-jobben frister, og Østmo regner med å gi valgkomiteen beskjed i løpet av uken. Først skal hun ta en prat med partileder Anne Enger Lahnstein og Magnhild Meltveit Kleppa.


- Jeg vil vite hva nestlederjobben innebærer. Det er viktig at vervet er mulig å kombinere med jobben som ordfører her i Åmot, sier Åse Grønlien Østmo.


Tilliten Åmot-velgerne har vist henne er viktig. Det samme er utfordringene i Hedmarkskommunen.


- Lokalpolitikk er like viktig som rikspolitikk. Det som skjer i de små enheter får betydning for hele landet. Forsvaret etablerer seg her i Åmot til sommeren, og det kommer til å revolusjonere kommunen, sier Grønlien Østmo.


Men rikspolitikken frister likevel litt. Og sier hun ja til nestleder-jobben, kan hun påvirke Sp til å samarbeide mer med SV. Selv jobber hun tett med varaordfører Vivi Ann Nysveen (SV). Østmo er opptatt av partienes felles interesser:


- Jeg er opptatt av de lange linjers politikk. Vi deler mange politiske standpunkter med våre meningsfeller fra EU-kampen, mener Østmo, som tror en blanding av lokalpolitikk og litt rikspolitikk vil passe perfekt for henne.


Åse Grønlien Østmo sier ikke nei til nestledervervet hvis det kan kombineres med ordførerjobben i Åmot.

Skrevet av: Kommunal Rapport