– Dramatisk for industrikommuner

Økonomi. Opp mot 90 prosent av skatteinntektene fra verker og bruk kan bli borte for petroleumskommunene. Alle industrikommuner rammes hvis regjeringens forslag til endringer i eiendomsskatten går igjennom i Stortinget.
Hammerfest-ordfører Alf E. Jacobsen (Ap) mener endringen i eiendomsskatten vil bli svært dramatisk for hans kommune. Foto: Tore Meek, NTB scanpix

– Jeg er oppgitt og lei meg. Dette vil rasere alt vi har bygd opp i Hammerfest, sier ordfører Alf E. Jacobsen (Ap) i en kommentar til regjeringens forslag om å endre eiendomsskatten.

Han trodde først bortfallet ville bli på litt under 100 millioner kroner. Nå ser det ut til at rundt 140 millioner kan ryke. Hammerfest og de andre fem petroleumskommunene har nettopp hatt møte med sin advokat Caroline Lund fra Advokatfirmaet Lund & Co,

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.