Forlik i Halden

Økonomi. Ingen mister jobben i Halden som følge av et forlik mellom kommunen, Fagforbundet og Delta. Men de ansatte må heretter være mer fleksible, blant annet jobbe på flere sykehjem om det trengs.
– I flere kommuner har det vært slik at man har måtte gå til oppsigelser på grunn av stivbeinte arbeidstidsordninger. Dette forliket gir oss langt mer fleksibilitet, sier ordfører Thor Edquist (H). Foto: Patrick da Silva Sæther

Halden kommune har inngikk forlik med Fagforbundet og Delta. Forliket innebærer at de 59 ansatte som i fjor ble sagt opp, likevel får beholde jobbene.

Kommunen har dermed løst floken de havnet i, da Halden tingrett tidligere i vår fastslo at de ansatte har rett til å stå i stillingene fram til oppsigelsessakene deres er prøvet i rettssystemet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.