Kutt i eiendomsskatten gir milliardtap

Økonomi. Regjeringen vil endre eiendomsskatten for verker og bruk slik at produksjonsutstyr unntas beskatning. For petroleumskommunene kan det bety tap på rundt 100 millioner per kommune.
Hammerfest, som har Statoil-anlegg for mottak av gass, vil tape millioner på den foreslåtte endringen av eiendomsskatten. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

I dag telefonmøtes seks petroleumskommuner for å få klarhet i hva omleggingen av eiendomsskatten kan bety for dem. Hammerfest-ordfører Alf Einar Jakobsen (Ap) mener det er dramatisk dersom signalene fra regjeringen er riktige.

– Det blir sagt at vi som har ilandføringsanlegg kan tape opp mot 100 millioner kroner. Det avgjørende blir hvordan de definerer faste maskiner og løsøre, sier han.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.