ESA godtar skatteendring for vannkraft

Økonomi. Et forslag til endringer i den såkalte grunnrenteskatten for vannkraftverk strider ikke med EØS-reglene, mener overvåkingsorganet ESA. Dermed heves innslagspunktet for skatten.
– Finansdepartementet har hatt en god prosess med ESA, og jeg er fornøyd med at vi har fått gjennom denne saken, sier finansminister Siv Jensen (Frp). Arkivfoto: Ole Petter Pedersen

Oslo (NTB): Endringen ble foreslått i statsbudsjettet, men innføringen av den ble utsatt mens man ventet på en avklaring fra ESA. I et brev til Næringsdepartementet har ESA gitt uttrykk for at tiltaket ikke er å regne som statsstøtte i EØS-rettslig forstand. Nå som klarsignalet er kommet, blir endringen innført fra og med inntektsåret 2015.

– Finansdepartementet har hatt en god prosess med ESA, og jeg er fornøyd med at vi har fått gjennom denne saken, sier finansminister Siv Jensen (Frp) i en pressemelding. Regjeringen er også i dialog med ESA om endringer i avskrivingsreglene for vindkraft, men dette vil ta lengre tid.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.