30 prosent flere mister innbyggere

Økonomi. Folkeveksten i Norge stopper opp. Antallet kommuner som faller i folketall har økt med 30 prosent bare i første kvartal.
I over halvparten av kommunene fødes det nå for få barn - det dør flere enn det blir født. Ill.foto: Colourbox.com

Det viser tall som Statistisk sentralbyrå la fram i dag, fredag. Folketallet økte med bare drøyt 8.800 personer, en vekst på under 0,2 prosent. Det er den laveste veksten på denne tiden av året på over 10 år.

Det er nærmest bare innvandring som sikrer vekst i folketallet – fødselsoverskuddet er ifølge SSB nå det laveste på 14 år. I over halvparten av kommunene er det nå flere som dør, enn som fødes. Hele 14 kommuner hadde ikke en eneste fødsel i 1. kvartal i år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.