Forlik for havnesjef

Ledelse. Tidligere havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, har inngått forlik med arbeidsgiveren. Han får med seg ett års etterlønn og slutter i havnevesenet i Bergen.
Bryggen i Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ifølge  Bergens Tidende ble det onsdag denne uken satt punktum for en lang og krevende konflikt for både Inge Tangerås og Bergen og Omland havnevesen (BOH).

Forliket som er inngått mellom partene, innebærer at Tangerås’ ansettelsesforhold opphører 31. august 2017 og at den tidligere direktøren mottar etterlønn i 12 måneder fra 1. september.

Tangerås ble først suspendert og senere sagt opp fra stillingen etter at han og tidligere ordfører Trude Drevland ble korrupsjonssiktet i 2015. Selv om saken ble henlagt, mente Bergen kommune at Tangerås ikke har den nødvendige tilliten til å kunne fortsette i stillingen. Denne avgjørelsen tok havnesjefen til retten, hvor han fikk medhold om å stå i stillingen inntil arbeidsrettssaken var behandlet. Nå har partene altså inngått forlik.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!