Lav gjeldsvekst i 1. halvår

Økonomi. Kommune-Norge har nå en brutto gjeld på over 470 milliarder kroner. Gjeldsgraden kan øke også i år.
Grafikken viser årsveksten i brutto gjeld per 30. juni hvert år, målt i prosent.

Statistisk sentralbyrå publiserte i dag, tirsdag, oversikt over kommunesektorens brutto gjeld etter 1. halvår. Tallene viser at samlet brutto gjeld nå har passert 470 milliarder kroner. Det er 5,3 prosent eller 24 milliarder kroner mer enn for ett år siden.

Som grafikken over viser, er gjeldstakten omtrent på samme nivå som i 2016, og mye lavere enn tidligere år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.