Oslo tjente 70 prosent mer enn ventet på eiendomsskatt

Økonomi. Oslo-byrådet budsjetterte med 150 millioner kroner i inntekter fra eiendomsskatten i 2016 – totalen havnet på 254 millioner kroner.
Oslo kommune fikk inn over 100 millioner kroner mer enn forventet i eiendomsskatt i fjor. Foto: Colourbox.com

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forklarer økningen med den store prisveksten på boliger i hovedstaden, skriver Dagbladet.

– At flere boliger har fått eiendomsskatt enn det vi forutså i 2015, skyldes ikke høyere skattenivå, men at boligene er blitt mer verdt.

Mellom 2017–2020 skal til sammen 2,4 milliarder kroner kreves inn fra boliger. Fra 2018 skal også næringseiendom generere skatteinntekter.

Anført av Huseiernes Landsforbund, har boligeiere tatt ut gruppesøksmål mot kommunen. Dette har ikke ført fram, men organisasjonen ønsker å ta saken videre.

– Vi ønsker å anke direkte til Høyesterett siden dette er en prinsipiell sak med betydning for mange personer og som gjelder et betydelig pengebeløp, sier advokat for forbundet, Bettina Baoun, til E24.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.