– Jeg legger ikke skjul på at det er vanskelig og utfordrende, sier Jonni Solsvik (H) om å være med i et parti som vil legge ned flystasjonen i kommunen.
– Jeg legger ikke skjul på at det er vanskelig og utfordrende, sier Jonni Solsvik (H) om å være med i et parti som vil legge ned flystasjonen i kommunen.Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Et av de mest spennende valg på tiår

Ordfører Jonni Solsvik (H) er glad for at Arbeiderpartiet (Ap) nå lover å se nærmere på Andøya.

DETTE ER SAKEN

*Andøya ble den store taperen i avtalen om ny langtidsplan for Forsvaret.  I den står det at  flystasjonen blir nedlagt. 

*Avtalen innebærer at Andøya flystasjon legges ned og at virksomheten flyttes til Evenes. 

*Ordfører Jonni Solsvik mener beslutningen er fattet på feil tallgrunnlag,

*Samfunnsøkonomisk analyse har gått gjennom Forsvarets og departementets beregninger på oppdrag fra Andøy kommune og mener nedlegging og flytting vil bli langt dyrere enn anslått.

*Den 4.september kom en ny rapport. På oppdrag for Senterpartiet har Samfunnsøkonomisk analyse gjennomført en analyse av de prissatte virkningene av lokaliseringsvalg av fremskutt kampflybase og overvåkingsflybase. I analysen har de sammenlignet kostnader ved de to alternativene Enebase på Evenes og Delt løsning mellom Evenes og Andøya der de har funnet ut at det er vanskelig å konkludere med at det ene alternativet har lavere kostnader enn det andre. 

*Arbeiderpartiet lover nå ny gjennomgang av beslutningen om å legge ned Andøya flystasjon dersom partiet kommer i regjeringsposisjon.

– Det er et av de mest spennende stortingsvalg på mange tiår, sier ordfører Jonni Solsvik (H) på telefon fra Andøya.