– Kan koste oss dyrt

Statsbudsjett. Statsbudsjettet varsler ingen storsatsing på ras- og flomsikring. Dette kan koste oss dyrt, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.
Statsbudsjettet varsler ingen storsatsing på ras- og flomsikring. Det forundrer styreleder i KS - Gunn Marit Helgesen. Arkivfoto: Terje Lien

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, er overrasket over at budsjettet ikke inneholder et tydelig krafttak for sikring av infrastruktur.

– Vi finner lite og ingenting som kan bidra til å trappe opp arbeidet med å ta igjen etterslepet på vedlikehold av fylkesveiene, og vi finner ingen satsing på ras- og flomsikring. Når vi opplever stadig sterkere og stadig oftere ekstremvær, med store ødeleggelser som rammer enkeltmennesker og lokalsamfunn, er det alvorlig at det ikke satses mer på forebygging. Det vil med stor sikkerhet koste oss dyrt i framtida, sier Helgesen til KS.no.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!