Finansminister Siv Jensen (Frp) må registrere at departementet for tredje året på rad har undervurdert hvor store skatteinntektene kom til å bli. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Finansminister Siv Jensen (Frp) må registrere at departementet for tredje året på rad har undervurdert hvor store skatteinntektene kom til å bli. Arkivfoto: Ole Petter PedersenOle Petter Pedersen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Finansdepartementet: Skattevekst var uventet

Finansdepartementet erkjenner at det ikke hadde ventet at skattereform skulle medføre så høye inntekter på slutten av året. Statistikken viser at departementet undervurderer skatteinntektene i to av tre år.

Kommunal Rapport fortalte sist uke at kommunene ser ut til å få rundt 1,5 milliarder kroner mer i skatteinntekt i år, enn det Finansdepartementet anslo da statsbudsjettet for 2018 ble lagt fram i oktober.

I morgen, fredag, publiserer Statistisk sentralbyrå skattetallene for november, som etter det Kommunal Rapport kjenner til vil vise at inntektene allerede har passert regjeringens ferskeste anslag. I tillegg kommer det gjerne rundt 1 milliard kroner i skatteinntekter i desember.