Statsadvokat Håvard Kampen bekrefter at to personer nå er siktet for grov korrupsjon i Boligbygg-skandalen i Oslo kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsadvokat Håvard Kampen bekrefter at to personer nå er siktet for grov korrupsjon i Boligbygg-skandalen i Oslo kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixTerje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Snekker siktet for grov korrupsjon i Boligbygg-saken i Oslo

En svensk snekker ble i slutten av november siktet for grov korrupsjon i forbindelse med kjøpene av eiendommer i Oslo kommune.

– Jeg kan bekrefte at ytterligere en person ble pågrepet, siktet og løslatt i slutten av november. Grunnlaget er grov korrupsjon, sier statsadvokat Håvard Kampen til  Dagens Næringsliv.

En innleid konsulent som hadde ansvaret for å kjøpe bygårder for hundrevis av millioner kroner på vegne av kommunen, er også siktet i saken. Siktelsen mot ham ble nylig utvidet fra grov utroskap til grov korrupsjon. Mannen ble pågrepet 16. november og løslatt etter to dager.

– Han registrerer at siktelsen er endret, men vi har ingen kommentarer til siktelsen utover det. Vi har ikke mottatt dokumenter som underbygger siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Trond Eirik Aansløkken.

Etterforskningen av det kommunale foretaket Boligbygg følger i kjølvannet av undersøkelser fra Dagens Næringsliv tidligere i høst som viste at Boligbygg har kjøpt eiendommer for 222 millioner kroner av såkalte konkursgjengangere.

Etterforskningen ble innledet etter at Boligbygg selv anmeldte saken til Økokrim.

(©NTB)