Skatteinntektene fortsatt langt over regjeringens anslag

Økonomi. Kommunene har klart høyere skatteinntekter etter fem måneder enn forventet, men veksten er ikke like sterk nå som tidligere, viser nye tall.

Statistisk sentralbyrå (SSB) la denne uka fram tall for skatteinntektene per mai. Dette er normalt den nest viktigste skattemåneden i året, bare slått av november.

Årets tall viser at kommunene per mai har en vekst i skatteinntektene på 3 milliarder kroner målt mot fjoråret. Om det blir veksten for hele 2018, er det 1 milliard kroner mer enn hva kommunene har budsjettert med, gitt at de har brukt regjeringens skatteanslag i statsbudsjettet fra oktober i fjor.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.