Fredrik Horjen og Norsk Kommunalteknisk Forening satser på få men interesserte deltagere på sine arrangement i Arendalsuka. Alt foregår i kahytten på Horjen seilbåt. Foto: Tone Holmquist
Fredrik Horjen og Norsk Kommunalteknisk Forening satser på få men interesserte deltagere på sine arrangement i Arendalsuka. Alt foregår i kahytten på Horjen seilbåt. Foto: Tone Holmquist
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kan spare 3,5 milliarder på nybygg hvert år

Ved å standardisere kravspesifikasjonen til kommunale bygg, kan norske kommuner spare rundt 3,5 milliarder årlig på planlegging og byggeledelse. Standardiseringsarbeidet er i gang.

Arendalsuka

Arrangeres for sjuende gang 13.–18. august.

Kommunal Rapport er til stede med to journalister som dekker debatter og seminarer som angår kommunesektoren.

1.067 arrangementer står på programmet. 42 av dem er i hovedprogrammet, de andre arrangeres av organisasjoner, næringsliv, offentlige etater, partier, forskingsinstitusjoner og medier.

Har som mål å være en politisk møteplass og å bidra til engasjement og interesse for politikk og debatt.

Kaller seg et «dansegulv for demokratiet»

Samlet i fjor rundt 70.000 besøkende. 

Har en hovedprogramkomité som ledes av Øystein Djupedal, tidligere statsråd og fylkesmann.

Har et råd som ledes av Arendals ordfører, Robert C. Nordli (Ap), og en prosjektgruppe som ledes av rådmann Harald Danielsen.

Har en nasjonal referansegruppe hvor stortingspartienes politiske ledelse er representert.

Kilde: Arendalsuka

På 30 år har planleggingen- og byggeledelsens del av investeringskostnadene på et kommunalt nybygg steget fra 7 prosent av totalsummen til 21 prosent. Konsulent- og rådgivningsfirmaer som tilbyr disse tjenestene vokser. Norsk Kommunaltekniske Forening (NKF) leder nå et arbeid der de standardisere kravspesifikasjonene til alt fra skoler til sykehjem for at kommunene skal få bygd raskere og billigere.