Dette er kommunene som taper på sammenslåing

Økonomi. Nærøysund, Sunnfjord og Indre Fosen vil få nedgang i inntektene som følge av sammenslåing, ifølge KS. De ber om at kommunene blir kompensert for inntektsbortfallet.
MINDRE INNTEKTER? Sunnfjord kommune kan få over tjue millioner i reduserte inntekter, ifølge KS. Her er utsikt fra Hafstadfjellet over sentrum av tettstedet Førde i Sunnfjord, Sogn og Fjordane.

KS har regnet på hva ulike kommuner får igjen etter sammenslåing med ulike forutsetninger. De mener det er behov for individuelle tilpasninger for kommuner som får stor nedgang i inntektene som følge av bosetningskriteriene i inntektssystemet etter sammenslåing.

– En kommunesammenslåing vil kunne legge til rette for mer effektive tjenester på sikt, men det tar tid, sier Sigmund Engdal, spesialrådgiver i kommuneøkonomi.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.