Kan ende 5 milliarder over årets skattebudsjett

Økonomi. Nye skattetall viser en kraftig vekst i inntektene i høst. Om tempoet holder seg ut året, får kommunene over 5 milliarder kroner mer i skatteinntekter i år enn de har budsjettert med. Også regjeringens ferskeste anslag kan bomme kraftig. (OPPDATERT)
Grafikken viser veksten i skatteinntektene for kommunene totalt så langt i år, måned for måned. De stiplete linjene viser veksten slik den er anslått av Finansdepartmentet i oktober i fjor, i mai i år og til slutt i oktober i år. Kilde: Statistisk sentralbyrå

Statistisk sentralbyrå (SSB) la fredag fram nye skattetall per oktober. Dette er normalt en av de seks minst viktige skattemånedene, men tallene som ble presentert var svært gode.

Inntektene ble over 80 prosent høyere for både kommuner og fylkeskommuner, målt mot samme periode i fjor – innbetalingene var 1,2 milliarder kroner høyere enn for ett år siden.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.