Ny mal for å taksere hus og hytter

Økonomi. Regjeringen vil overta takseringen av boliger og hytter. KS kjemper for å beholde den og har laget en ny mal som skal gi likere og bedre taksering.
KS-advokatene har laget veileder for å taksere boliger og fritidsboliger. Arkivfoto: Joakim S. Enger

– Det står ingen steder hvordan man skal taksere eiendommer for å beregne eiendomsskatt. Det har aldri vært laget noe mønster for hvordan det skal gjøres. Det har dannet seg ulike skoler, forklarer KS-advokat Hakon Huus-Hansen.

Derfor er det nå laget en veileder. KS Eiendomsskatteforum (KSE) har hatt et FoU-prosjekt for å utarbeide felles retningslinjer for kommunal eiendomsskattetaksering. Til veilederen er det utarbeidet en anbefalt standard med retningslinjer for å taksere boligeiendommer, fritidseiendommer og ubebygd grunn. Det jobbes videre med næringseiendommer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.