Kommuner dropper egne pensjonskasser

Økonomi. Nye Øygarden og Moss kommuner skroter egne pensjonskasser og satser i stedet på KLP.
Prosjektrådmann i nye Øygarden kommune, Rune Lid, har fått i oppdrag å avklare om den nye kommunen må legge tjenestepensjon for ansatte ut på anbud. Foto: Nye Øygarden kommune

Fra 1. januar 2020 slår Fjell, Sund og Øygarden kommuner seg sammen til Øygarden kommune, mens Moss og Rygge blir Moss kommune. Allerede nå må de to nye kommunene ta stilling til hvilken pensjonsleverandør de skal velge.

I dag har Fjell kommune egen pensjonskasse, det samme har Moss kommune. De øvrige kommunene har sine tjenestepensjonsordninger for ansatte i KLP. Valget har stått mellom å beholde egne pensjonskasser eller gå for KLP (Kommunal Landspensjonskasse Gjensidige Forsikringsselskap). Både nye Moss og nye Øygarden har valgt KLP

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.