Kommunene i Nordland har størst skattevekst

Økonomi. Det er ikke lenger Rogaland-kommunene som ligger dårligst an, ifølge de nye skattetallene. Sjekk skatteveksten for din kommune i denne artikkelen.
Andøy er en av de tre Nordland-kommunene som topper oversikten over kommuner med størst skattevekst per november. Foto: Joakim S. Enger

Nesna, Andøy og Lurøy er de tre kommunene med størst prosentvis vekst i skatteinntektene per november. Alle ligger i Nordland.

I Nesna justerte formannskapet sist uke opp årets inntektsanslag med 3,8 millioner kroner i skatteinntekter. Per november viser de nye tallene at bruttoinntekten fra skatt har økt med 21 prosent i år. Men inntektsutjevningen slår inn, og reduserer samtidig rammetilskuddet. Nesna er blant de 34 kommunene som har skatteinntekter under 70 prosent av landsgjennomsnittet. Kommunen får det aller meste kompensert via inntektsutjevningen. Det betyr også at økte skatteinntekter i år i praksis spises opp av lavere skatteutjevning. Formannskapet vedtok derfor sist uke å redusere rammetilskuddet tilsvarende økningen i skatteinntekter.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!