Rekordhøye skatteinntekter i november

Økonomi. Aldri før har Kommune-Norge fått så store skatteinntekter i én måned, som i november. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Inntektene blir mange milliarder høyere enn budsjettert i år.
Grafikken viser veksten i skatteinntektene i år, slik de har utviklet seg, i prosent målt mot foregående år. De stiplede linjene viser veksten slik regjeringen har antatt at den ville bli, fra statsbudsjettet for 2018, via revidert nasjonalbudsjett i mai og statsbudsjett 2019 presentert i oktober.

Kommunal Rapport skrev sist uke om et anslag fra Telemarksforsking som tilsa at kommunene vil få 3,5 milliarder kroner mer i skatteinntekter i år, enn de opprinnelig budsjetterte med.

I dag, fredag, kom fasiten for årets viktigste skattemåned, november. Den viser at kommunene fikk 31,1 milliarder kroner i skatteinntekter forrige måned. Aldri før har kommunene fått et så stort beløp innbetalt fra innbyggerne.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.